kayıt

cehalet mutluluktur

  1. 13
    i.imgur.com/...

    görselden sonra bir iki kelam da ben edeyim. buradaki cehaletten kasıt eğitim almış olmak değil. herkes herhangi bir konuda cahil olabilir. bunu "bilmemek" olarak düşünün. mesela bu akşam arkadaşlarınızla çok güzel gülüp eğlenirken belki çok sevdiğiniz birinin başına kötü bir şey geliyor. bunu öğrenmediğiniz müddetçe bunun için de üzülemezsiniz haliyle. bu basit örneği genele yaydığınızda bilmediğiniz hiçbir şey için de bir mutsuzluğunuz olamaz.

    yoksa hiç eğitim görmemiş biri, senin benim lüks depresyonumdan daha büyük acılar içinde olabilir. görseldeki karikatürde gösterildiği gibi çabayla öğrenebilecek şeyler varken bunu reddetmek bilmemenin getirdiği sahte mutluluğa aldanmaktır. yani bilerek öğrenmemeye devam etmek mutluluk getiren bir şey değil. bu yüzden moraliniz bozulmasın diye vize veya final notunuza bakmayı ertelemek, sizin üzülmenizi sadece erteler ve bu süreç içinde de içiniz rahat değildir. sevgilinizin sizi aldattığını düşünüyor; fakat karşınıza çıkacak şeylerden korkarak araştırmıyorsanız, yine kendinizi kandırıyorsunuz demektir. bu sözdeki şekliyle cehalette/bilgisizlikte bilmediğiniz şey hakkında bir şüphenizin de olmaması gerekir.

    bu yüzden bilmeyen insan, bilmediğinin farkında değilse (o konu için) mutsuz olmasına bir neden yoktur. bazı bazı çocuk olmak veya bir hayvan olmak istememizin nedeni biraz da budur.
  2. 14
    zeki adamların kurduğu enfes bir cümledir... zira bünyeye her katılan bilgi daha da sorumluluk ekler insana ve daha çok karmaşa yaratır...
  3. 15
    doğruluğunu ve geçerliliğini günden güne daha da fazla kanıtlayan, gözümüze gözümüze sokan cümle.
  4. 16
    sen zekisin japonsun bi kere lafını fazla ciddiye almış eskişehirli kardeşimizin söylemekten çekinmediği...