kayıt

cehalet mutluluktur

  1. 34
    ancak cahil bir insanın söyleyebileceği ve katılabileceği bir sözdür.
  2. 33
    dönüş yolunu bilmeyenlerin söylediği söz.

    insan zekasının kurbanıdır fakat mutluluk asla var olan bir durumun zıttında değildir. hepimiz istemeden öğreniriz, farkına varırız birşeylerin. bunu yaparken kendimize rehber aramayız. zaten sonuçlarını düşünecek kadar farkındalık sahibi değiliz ki ilk aşamada. neden ihtiyaç duyalım? bodoslama gireriz. aydınlanma sandığımız şey gerçeğin kendisi ve o güne kadar düşündüğümüz herşeyin yıkımı olur. ya orada kalıp üzerimize yapışan acıyı yüceltiriz ya da bunu bir anahtar haline getirir, kullanır ve kendimize ulaşırız.
  3. 32
    aslında felsefi tartışma bakımından konuya yaklaşırsak gerçek bilginin varlığı ve ona ulaşmanın imkanı çerçevesinde aslında hepimizin reel olarak cahil olduğunu kabul edebiliriz. bizim gerçek dediğimiz tüm olgular aslında insan zihninin ürettiği yargılar. yani biz doğruyu da gerçeği de aslında kendimiz yaratıyoruz. en hakiki mürşit ilimdir dediğimizde bile metafiziği reddetmek bilgisini biz seçiyoruz.
  4. 31
    hangi hapı seçmek isterseniz anlamı ona göre belirlenecek ifade. faydacı yaklaşırsanız mutlu olmak adına en makul imkan farkında olmamaktır.
  5. 30
    öğrendikçe dünyanın pisliğini kanıtlar bi cümle.
  6. 29
    çekiciliği çok yüksek, nezih bir sığınak.

    yüksek sayılar tarafından desteklendiği için doğru olduğu kabul edilen önerme.
  7. 28
    ingilizcesi ignorance is bliss olan cümle.

    (bkz: matrix) (bkz: cypher)
  8. 27
    (bkz: nineteen eighty four)
  9. 26
    zeki adamların kurduğu enfes bir cümledir... zira bünyeye her katılan bilgi daha da sorumluluk ekler insana ve daha çok karmaşa yaratır...