kayıt

sazan

  1. 1
    en zevdiği yiyecek olta olan balık.
  2. 2
    ters atlayan balık türü.
  3. 3
    ironi nedir bilmeyen insanların düştüğü durum.
  4. 4
    genelde az akışı olan ya da durgun suların diplerinde yaşayan balık türü. Avcılık için önemli bir hayvandır. Boyları 1 metreye, ağırlıkları 40 kiloya kadar geldiği için oltayı çekerken avcıyı zorlar.
  5. 5
    balık dışında küfür olarak çok saçmalayan akılsız demekmiş.
    • Zuhaahhah sazan demiş sana gizem.
    • bana sazan dediği için bunu linç edin.
    • defol.
  6. 6
    (bkz: sazan gibi atlamak) degiminin pek çok kullanıldığı balık çeşidi. Bu Türkçede çok garip vallahi şimdi adama aslan gibi değince gurulaniyor eşek deyince üzülüyor. İkiside hayvan ama gel de anlat şimdi.
  7. 7
    Bugüne kadar lezzetsiz ve çok kılçıklı bilirdim. Kılçıklı olduğu kısmı doğru ama uygun pişirme metoduyla kılçıkları asgari seviyeye indirmek mümkünmüş.

    Temizlenmiş sazanın gövdesinde bıçak yardımıyla sık ve derin yarıklar açın. Akabinde bol tuz(çok abartmayın) ile ovup mısır ununa bulayın ve bol kızgın yağda iyice kızartın. Açtığınız yarıklara işleyen kızgın yağ ince kılçıkları eriterek yemenizi kolaylaştıracaktır.

    Dilerseniz salça, zeytinyağı, sarımsak ve karabiberle yapacağınız bir sos içinde balığı marine edebilirsiniz. Bu marine işlemi tatlı su balıklarındaki sası tadı ve kokuyu baskılar.