kayıt

antidepresan

  1. 1
    Genellikle depresyon tedavisinde kullanılan ilaçların ortak adı.
  2. 2
    kullananlara üzüldüğüm ilaçtır.

    (bkz: kendinize yapmayın bunu )
  3. 3
    kendi başına çözemiyorsan artık sorunlarını ve profesyonel destek alıyorsan yanına yardımcıdır.
  4. 4
    rüyalarınızı hd ve film şeklinde görmenizi sağlayan küçük tatlı şekerlerdir. kimse kusura bakmasın kimi sigara alkol içerek ciğerlerini sikerken ben de böyle sikiyorum. neyse ana fikre geliyorum.

    abi dehşet güzel rüya gördürüyor ya, görece net hatırlıyorsun bir kere. hem de ne kadar saçma alakasız olursa olsun bütün olayları birbirine bağlıyorsun. abi resmen rpg. çok hoş. kullanmayı teşvik ediyor gibi olmayayım da bildiğin zevk alıyorum uyanınca.

    son olarak: kullanmayın amk ota boka. benim ciddili hastalığım var ondan kullanıyom.
  5. 5
    Binevi uyuşturucu.
  6. 6
    geçen sene baş ağrısı şikayetiyle nörolojiye gittim. koyduğu teşhis anksiyete, verdiği tedavi antidepresan oldu. bi süre direndim içmemek için. sonra bi deneyeyim diyerek başladım. sadece 3 gün dayanabildim. sonra ne oldu da iyileştim hatırlamıyorum ancak kendi haline bıraktığımı ve zamandan medet umduğumu iyi hatırlıyorum.

    maalesef antidepresanlar tedavinin değil kapitalizmin bir parçası artık. doktorların anksiyete teşhisi için ilk bulgusu stres oluyor. "stres varsa hmmm antidepresan" gibi bir düz mantığa oturtulmuş sanırım bu. stres barındırmayan bir şey kaldı sanki günümüzde.
  7. 7
    güne güzel başlıyorum bu ilaçlar sayesinde. antidepresan almadığım zaman üçüncü günde başlıyor çöküş. kapitalizmin parçası olduğuna katılıyorum. insanları günde on saat sevmedikleri işi yapmaya zorlayan bir sistemde insanların mutlu olması tuhaf olurdu. teknolojinin yaygınlaşmasıyla insan insandan uzaklaştı ve minik ekranlara gömüldü. göz göze gelmeden görüşmüş olmuyor insanlar ama sosyal medya zımbırtısı bu algıyı aldatıyor. yalnızlaşan, sevmediği işinde gününün on saatini geçiren ve eğlenceden kopuk bir toplum yarattılar. antidepresan vererek de pış pışlıyorlar. psikiyatristler de durumu kanıksamış gibi bir durum var. işlerine geliyor gibi bir yargıda bulunmak istemiyorum. onların da yapacağı bir şey yok. şifa bulmaya gelen hastasına kalıcı olmayan ama işini görecek bir reçeteyle gönderiyor evine. beyindeki nöron ağındaki akımı kesiyormuş falan öğrenmede zorluk yapıyormuş vs. bunlarla ilgisi de yok insanların. kaldığı yerden devam etmek istiyor sadece hayatına. çünkü zorunda. o sevmediği işine gidip çalışmak, evine dönerken metrobüste bir saat yolculuk yapmak, eve geldiğinde eğlenmeye zamanı ve fırsatı olmadığı için televizyon karşısında sızmak zorunda. berbat bir hayat ama antidepresan bunu unutturuyor. yüzyılın uyuşturucusudur antidepresanlar.
  8. 8
    yasal uyuşturucu.

    raporlu bipolar bozukluk sahibi birisiyim. yıllardır kullanmadığım çeşit ilaç kalmadı bu minvalde. a'dan z'ye hepsi aynı bok...
  9. 9
    Bir daha üstüne para verseler içmeyeceğim bela, kahır, bok.

    Bıraktıktan 1 ay sonra dünya varmış dedim.
  10. 10
    6 senedir kullandigim sey, harbiden birakamiyorum.
  11. 11
    bazılarının ilk kullanımda etrafa neşe saçıyorum, oha kafam çok rahat, gereksiz mutluluk var üzerimde diye ortalarda gezinmesine neden olan ilaçlar.
    ahahahahaha...
    bebeyim bekle biraz zaman geçsin de o zaman söyle bunları. hem dozajına baktın mı? asgdfashgdf.
  12. 12
    yan etkileri etkilerinden çok olan, tedavi etmekten çok ruh sağlığını daha da bozan bir nevi uyuşturucu.
  13. 13
    belli başlı sorunlar yaşamıştım. psikiyatri de bana antidepresan kullanmam gerektiğini söyledi.
    tabi biraz araştırınca vazgeçtim ve şuan gayet iyiyim aq

    ayrıca kullanan arkadaşlarımda fayda görmediler çoğu zararını gördü...
  14. 14
    ailem yüzünden kullanamadığım ilaç . Bazı konulardaki baskıları yüzünden de uzun süreli tedavi sürecinden vazgeçmiş bulundum.
    • sarı kantaron kedi otu gibi bitkisel takviyeler daha zararsız antidepresanlar gibi depresyona da sokmuyor hem uzun sürede etki ediyor ama en azından etki ediyor antidepresanlar zarar veriyor sadece.
    • Konu antidepresanın niteliği değil maalesef hocam. İlacı kullanmam için sabah tok halde olmam gerekiyor. Fakat bana oruç tut baskısı yaptıkları için bu mümkün olmuyor. Sahurda kullanıp uyumamda ilacı yanlış kullanmak oluyor.
    • ilaçları kullanma diyorum ben de işe yaramadığını gösteren çalışmalar mevcut ahmetrasimkucukusta.com/...
      ahmetrasimkucukusta.com/...
    • yazıları okudum , tabii gerçekten araştırma verileri geçerli ise durum farklı olur ama onun dışında antidepresan eleştirileri çok klasik açıkçası. Kaynaklar için teşekkürler.
  15. 15
    Irving Kırsch aslında bir işe yaramadığını kanıtlamıştır
  16. 16
    Herkesin kullandığı. İnsan özenmiyor değil.
  17. 17
    hiç psikiyatriste gitmedim ama kendime güveniyorum 5 dakika konuşsam yazar bir tane zor bir şey değil.

    ilkokul ve ortaokul çağında o kadar çok kullanan var ki inanamazsınız.
    • Zaten eczaneye sa diyip girersen de veriyorlar
  18. 18
    üniversite 1.sınıf zamanlarım... boş beleş yaşadığım zamanlar.

    şargoz yapardık, şarabımız bitince de kırmızı reçeteli bir arkadaşımızın getirdiği antidepresanları içer uyurduk. ama çok tatlı uyutuyor namussuz
  19. 19
    İnsanı uyuşturup robot yapmaktan başka bir boka yaramıyor. Eczanelerde kontrolsuz satışları ve artık çoğu psikiyatristin işten sıyrılmak için antidepresan yazıp yollaması çok sıkıntı. Eski sevgilim de bir ara kullandı, dediklerimin hepsi bir bir oldu ve bıraktırdım. Umarım tekrardan başlamamıştır.
  20. 20
    bir ara çok fazla dinlediğim şimdi ise hiç açmadığım şarkı
    mert demir ve mabel matiz ortak çalışmasıdır.