kayıt

dindar nesil

  1. 1
    başbakan tarafından yetiştirilmek istenen nesildir. aynı zamanda şu anki nesile hakarettir. demek ki yeterince dini bütün insanlar değiliz ki adam böyle bir şey istiyor.
  2. 2
    hür iradesinden mahrum bırakılan, düşünmeyen, belirli kurallar çerçevesinde hareket etmeye programlanan nesildir.

    başkalarının uygun bulduğu kuralları uygularken, yaptıklarının mükafatlandırılacağına inanmaktadırlar. toplumdan farklı bir düşünceye sahip olmak, bu neslin üyeleri için hem zor hem de yasaktır.

    sonra koyun deyince vay efendim mee.
  3. 3
    gerçeği dindar nesil değil dinci nesil olmalıdır. çünkü:

    dindardan kimseye zarar gelmez, çünkü Allah ile kul arasındaki duruma müdahale etmez. açık giyiniyor diye damgalamaz, yaftalamaz kimseyi. ya da tüm solcuları ateist diye. dindarlar Allah' tan korkar, takva sahibidir, dinciler Allah' tan korkmaz ve dini bir araç olarak kullanırlar, ticaretini yaparlar.

    dindarlar hemen hemen her kesimden insana hoşgörüyle yaklaşır. ama, dinciler, kendilerinden olmayanın düşüncelerine, tavırlarına tahammül edemezler. dindar hak' tan yanadır, haram da gözü olmaz, kul hakkı yemez; dinci kendi çıkarından yanadır, bunun için dini bile kullanır gerekirse.

    dindarların ellerinden saygıyla öperim, yaşı büyük olsun küçük olsun fark etmez. Allah güzel gönüllerine göre versin inşallah..
  4. 4
    ateizmin genel olarak hüküm sürdüğü topraklardaki suç oranları ile dinlerin hüküm sürdüğü topraklardaki suç oranları kıyaslandığında, yeşereceği topraklara pek de "hayır" getirmeyecek nesildir.

  5. 5
    olması durumunda nesilin yüzde 95'i cennetten yer ayırtacaktır. bu dünyada yiyip içmek, zina yapmak güzel gelebilir belki ama bunların karşılığı farklı olacaktır.
  6. 6
    başbakanın 'dindar' hareketinin altında yürüttüğü asıl amacının bundan ziyade laik,cumhuriyetçi ve atatürkçü düşünce sistemini yıkmaya en azından temelini atmaya çalışmasını tanımladığı kelime..
  7. 7
    başbakanın kısaca "biz istediğimiz gibi bir nesil yetiştireceğiz öyle vara yoğa ayaklanma, hak arama, boykot etme, yürüyüşe geçme nedir lan" gibi yakınmalarını 2 kelime altında topladığı söylemidir. keza başbakanın dindar nesli için insan değerlendirmede birinci kıstası namazdır. kastettiği nesil için namaz kılan apo, namaz kılmayan sıradan türk'ten daha iyidir. gerçi konuya şu açıdan da bakabiliriz. "dindar" demiş adam "müslüman" dememiş.
  8. 8
    devletin vatandaşına karşı görev ve sorumlulukları vardır. eğitim almasını sağlamak bunlardan elbette ki biridir ancak bu eğitimin niteliği bireyi çağa hazırlayacak temel doneler üzerine olmalıdır. bu çağda bireyler dini inanç sahibi olmak için din adamları sınıfına veya bu yönde örgütlenmiş bir devlet kurumuna ihtiyaç duymamaktadır. anne babaların telkiniyle ve dini eğitimle kişileri hakim dine mensup biri olarak aidiyet kurarak yönetmek tabi ki kolaydır ancak insan da neye inanacağına kendisi karar vermelidir. isteyen kendi istediği için kendi istediği dine kendi anlayışı çerçevesinde inanabilmeli yoksa devlet vatandaşına sen müslümansın sünnisin diyerek, bunlarda bizim sünni müslümanlara bilmeleri gerekenler olarak öğrettiklerimiz diye ortaya çıkmamalı.

  9. 9
    bianet.org/...
  10. 10
    dindar nesil'in gelişmesi lazım ama o çoğunluk bilimde de olsa ne güzel olur ülkecek gelişiriz